Watsu története (vízfelszíni módszer)
watsu fejfájásra, stressz kezelésre watsu, endorfin, mozgásszervi panaszokra watsu, hidrofóbia, migrén ellen watsu és transzperszonális pszichológia módszerekkel ez egy endorfin bomba

"Az egyiptomiak úgy tartották, a lélek a vizet kapta ajándékba kárpótlásul, hogy testet kell öltenie. A vízben testünk megtalálja azt a szabadságot, amelyet a lelkünk elveszített. A Watsu e szabadság folytonos felfedezése.”
(
Harold Dull, a Watsu alapítója)Watsu stresszoldás, ízületi problémákra víziterápia

Watsu: az áramlás művészete


Képzeld el, hogy testmeleg kellemes vízben megtart, óv és a légzéseddel harmóniában figyel rád és elkezd ringatni-mozgatni. A víz és az önfeledt mozgás hatására a gerinced, az izmaid felszabadulnak és ahogy oldódik a testedben a feszültség, meghallod a lelked énekét, megtapasztalhatsz egy új létállapotot, egy újabb dimenziót, ahol nincs tér és idő, nincs fönt és lent, csak Te vagy.

Ez egy lehetőség, amivel átélhetsz egy igazán mély, ellazult állapotot, a szeretetet és az ősbizalmat, ezáltal közelebb kerülsz Önmagadhoz, más emberekhez, a szabadsághoz és a szeretet kiteljesüléséhez.

A súlytalanság, a lebegés több dimenziós mozgás, amely rövid és hosszú távon is nyugtató és gyógyító hatású. Olyan állapotba, szintre jutsz el, ahol az izmaidban tárolt lelki blokkok, feszültségek, traumák oldódnak, az energiáid kiegyenlítődnek és ettől könnyebbnek, szabadabbnak érzed Önmagad, közelebb kerülsz a belső Énedhez.

A watsu (water-shiatsu) megalkotója Harold Dull, aki Shizuto Masunaga tanítványaként Zen Shiatsut (japán gyógyító masszázs) tanult, a shiatsu jelentése=ujjnyomás. A masszázs alapja akupresszúrás pontokon és a meridián vonalakon való nyomás, nyújtás. A watsu szó a water-shiatsu szó összetételből ered.

A 80-as évek elején Amerikában kezdte alkalmazni és tanítani a Shiatsut, megfigyelte, hogy a nyújtások és masszázs elemek jobban hatnak a testre meleg vízben, mintha a szárazföldön végezné a gyakorlatokat. Egy új dimenzió, egy nagyobb szabadság nyílt meg a masszázs terápiában, ami nem csak a testre hat, hanem belső énünket is megérinti.

Egyedi lehetőségek a vízi terápiában :

-A pároddal egyszerre élheted át ezt a meghatározó élményt. Bővebben>>>

-Lebegés kismamáknak, megtapasztalhatsz egy nagyon hasonló érzést mint a kicsid a magzatvízben, ezzel is mélyítheted a harmóniát kettőtök között:)


 További információ és bejelentkezés a terápiára: 
Götz Gábor Tel.:+36 20 386 79 20
  Email:gotzgabor@gmail.com

watsu fejfájásra, stressz kezelésre watsu, mozgásszervi panaszokra watsu, hidrofóbia gyógyítása watsu és transzperszonális pszichológia elemekkel

                              
transzperszonális légzés, transzlégzés, rebirthing, vízi újjászületés, Götz Gábor
A születés hatásai a személyiség fejlődésében: prevenció, megértés, rebirthing (újjászületés)
 
transzperszonális légzés, transzlégzés, rebirthing, vízi újjászületés, Götz Gábor
Dr Jazzy-ben Háver-Varga Mariann-nal beszélgettünk a vízi újjászületésről, rebirthingről, víziterápiákról
.
 
transzperszonális légzés, transzlégzés, rebirthing, vízi újjászületés, Götz Gábor
A Balatoni nyár című műsorban a víziterápiáról beszélgettünk. 
MTV videótár, klikk
 
rebirthing, vízi újjászületés, transzlégzés, transzperszonális légzés, újjászületés, Götz GáborDiéta és fitnesz magazin: vízi újjászületésről, és transzlégzésről riport
(szerkesztő ajánlásával)